Ruim een jaar bezochten schrijvers Jos van Duinen en Jeroen Windmeijer wekelijks religieuze en spirituele bijeenkomsten in Leiden en omgeving. Zij woonden diensten bij van katholieken en protestanten, mormonen en antroposofen, remonstranten en Keltische christenen. Ze knielden neer naast moslims tijdens het vrijdaggebed, hoorden eeuwenoude gebeden aan in de synagoge, zaten in stilte neer bij de Quakers, bezochten vieringen in gevangenissen en ziekenhuizen. Zij mediteerden met zenboeddhisten, deden Tai Chi-oefeningen in het park, zweetten mee tijdens Bikram Yoga en dansten op het ritme van het leven bij Biodanza. Ze luisterden naar preken van gereformeerde dominees, katholieke priesters,  baptisten, imams en pandits, zevendedagsadventisten, evangelisten en rabbi’s en lieten voordrachten vertalen uit het Turks, Frans, Hebreeuws en Marokkaans. Ze zagen hoe mensen zich op straat in een met water gevulde vuilcontainer lieten dopen en hoe Wicca-aanhangers de vruchtbaarheid van de aarde vierden.
Op warme en respectvolle wijze schreven zij hierover in hun veelgelezen én veelgeprezen rubriek Wegwijzers in het Leidsch Dagblad. Dit prachtige boek is een verslag van hun wonderlijke ontdekkingstocht door het hedendaagse religieuze landschap. Van Duinen en Windmeijer laten de lezer op een unieke wijze kennismaken met een wereld die zo nabij is en bij velen toch zo onbekend.


Het boek is (hier online) te bestellen en te koop of te bestellen in iedere boekhandel. Het kost slechts 15,00 en heeft een harde cover. De uitgever is de Leidse Muze Uitgeverij.