Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 

 

 

 

Welkom

Welkom op de pagina van het Regenboogkoor. Graag nodigen wij u uit om op deze manier met ons kennis te maken.

bewerkte foto regenboogkoor

Over het koor
Het Regenboogkoor is een gemengd kerkkoor met ongeveer 30 leden. We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Regenboog, Watermolen 1 te Leiden.
Eén keer per maand zingt het Regenboogkoor ter opluistering van de viering op zondag en ook tijdens de diensten rond Pasen, Pinksteren, Allerzielen/Allerheiligen en in één van de diensten met Kerstmis.
De laatste zondag voor Kerstmis organiseren we een Kerstsamenzang in de avond. Dan zingen we alleen kerstliederen samen met de bezoekers.
Het bestuur nodigt u van harte uit om lid te worden en mee te komen zingen. Meer informatie over het lidmaatschap of over zingen op projectbasis vindt u op deze pagina.

Dirigent

Hendrik Vonk, dirigent

Hendrik Vonk, dirigent

Vanaf het voorjaar 2014 dirigeer ik het Regenboogkoor en zet ik mijn ervaring, kennis en muzikaliteit in, om het koor zo goed mogelijk te laten zingen in de zondagse erediensten, uitvaartdiensten en (kerst-)uitvoeringen waarin het koor optreedt.
Ik ben een allround zanger met een sterke tenorstem, waarmee ik een heel breed repertoire zing als opera- en concertzanger t/m de zwaarste dramatische rollen zoals Othello van G. Verdi en Tristan van R. Wagner. Ik heb dat op grote podia mogen doen zoals de Scala van Milaan, Deutsche Oper Berlijn en Hongkong Arts festival.
Vanouds heb ik veel affiniteit met kerkmuziek. Was medeorganisator van vele liturgische muziek avonden in mijn geboortestad Amersfoort. Zes jaar lang was ik lid van de Domcantorij te Utrecht, waarvan 5 jaar als vaste tenor-solist.
Mede daarom heb ik naast mijn studie musicologie en solozang ook hoofdvak koordirectie gestudeerd bij o.a. Barend Schuurman en Reinier Wakelkamp.

De laatste jaren organiseer ik ook projecten waarbij een compleet werk inclusief koor en solopartijen gezongen wordt door enthousiaste zangers uit mijn omgeving, waarvan ik er een aantal coach.
Ik houd de organisatie overzichtelijk en houd rekening met een beperkt budget.
Zo hebben we naast de “Misa Criolla”, “Die sieben Worte Jesu Christi am Kreuz” van Heinrich Schütz uitgevoerd vorig jaar en het “Oratorio de Noël” van Saint Saëns. Tevens coach, regisseer en leid ik soms Opera projecten.

Momenteel ben ik dirigent van een parochiekoor van de H. Johannes de Doper-H. Bernarduskerk te Utrecht/Hoograven-Lunetten, en ben ik tijdelijk dirigent van de koren van de H. Jacobus te Cabauw. Het interessante daar is, dat er nog een flink mannen- en vrouwenkoor is, die samen ook als gemengd koor optreden en nog het traditionele Latijnse repertoire zingen.

Als solozanger ben ik nog altijd actief, waarbij ik als vanouds beschikbaar ben voor liederenrecitals, oratoria en opera.

Organist

Wilfred van de Wal, organist

Wilfred van de Wal, organist

Sinds eind jaren zeventig ben ik één van de organisten in kerkelijk centrum De Regenboog.
Vanaf september 1987 ben ik de vaste begeleider van het Regenboogkoor. Heerlijk om te doen. Want wat is er leuker dan met meer mensen samen muziek te maken? Daarnaast kan ik elke week verzekerd zijn van een gezellig avondje uit. En last but not least: het is een voorrecht om op een historisch orgel te mogen spelen. Hoewel het orgel uit 1875 eigenlijk gemaakt is voor romantische muziek, vind ik dat ook oude muziek redelijk goed tot zijn recht komt.

Mijn persoonlijke belangstelling gaat toch vooral uit naar barokmuziek en ouder. Behalve orgel speel ik ook als amateur in een groepje van 4 blokfluiters. Een paar keer per jaar geven we kleine uitvoeringen, meestal voor een geselecteerd publiek.

Leden

Heeft u belangstelling voor het Regenboogkoor? Nieuwe leden zijn altijd welkom! Een muzikale achtergrond is meegenomen, maar niet vereist, wel uw enthousiasme en inzet!

Lid worden
Neem dan contact op met de secretaris en maak met haar een afspraak voor een proefrepetitie op een woensdagavond.
Secretaris:
Susanne van den Burgh
071 521 61 45
email

Bekijk alle Regenboogkoor berichten.

 

 

 

 

 

JONGERENACTIVITEITEN 

 Jongerenvieringen
Eens in de drie weken organiseren we in de Regenboog op zondagochtend een jongerenviering. Alle tieners zijn welkom (ong. 10-17 jaar). We starten om 10.00 ’s ochtends in een van de bijzalen van de kerk met een gezellig ontbijt. Daarna staat er altijd iets rond het geloof op het programma: samen Bijbel lezen (en erover discussiëren), samen praten over belangrijke thema’s (zoals geloof en wetenschap, over het milieu of over doodgaan), samen iets creatiefs doen of naar muziek luisteren…

Bovenwijks jongerenwerk
In Leiden organiseren we ook bovenwijks jongerenwerk (samen met de Leidse Binnenstadsgemeente, de Ontmoeting, Leiden Zuid-West en de Marekerk). Er worden gedurende het jaar een aantal gezellige activiteiten georganiseerd (bowlen, spelletjesavond, kerstquiz etc). Daarnaast proberen we elkaars jeugddiensten te bezoeken, en ook een keertje bij de andere kerk op bezoek te gaan voor een tienerviering. Meld je aan bij onze appgroep om op de hoogte te blijven!

Per mail en app
We sturen alle jongeren op onze What’s-app lijst een appje om ze uit te nodigen voor de volgende bijeenkomst. Daarnaast sturen we vaak een mail aan de ouders. Wil je ook op de mail- of applijst? Stuur een berichtje naar Rieuwerd.Buitenwerf@gmail.com of een appje naar 06-16411263.

Leiding
Drie Regenbogers leiden dit seizoen de jongerenvieringen: Rieuwerd Buitenwerf, Nizet Dijkstra en Wouter Jukema.

 

 

 

 

 

 

De jongvolwassenen komen bij elkaar in de pastoreskamer in de Regenboog. (Zie de agenda voor data)
Als je eens wilt komen kijken, neem dan contact op met Wander Gubler. Je bent van harte welkom: wander_gubler@hotmal.com.

Als je je aangetrokken voelt tot de groep VIP’s (volwassenen in progress) kun je voor verdere gegevens contact opnemen met Jan-Pascal van Best.  Ze hebben het over de zaken die jonge gezinnen bezighouden: omgang met rituelen zoals bij voorbeeld het naar de kerk gaan: vaste gebruiken of variabele vormen? Wat betekenen ze, wat doen ze met je, hoe ga je ermee om naar je kinderen toe? (janpascal@vanbest.org).

 

Beide groepen vinden het altijd leuk als er mensen geïnteresseerd zijn, dus voel je niet verlegen.

Van harte welkom!

MOV/ZWO/Diakonie
De werkgroep Diakonie houdt zich bezig met de volgende activiteiten:
– Diaconale zondag
– Verkoop Missie Zendingskalender
– Vastenactie en vastenmaaltijd
– Oikocredit
– Steunactie project in de derde wereld door een Regenboger

Recent Berichten

Agenda