bestemd voor Congo

U kunt, op zaterdag 24 april van 10-11:30uur, uw draagbare kleding, schoenen, sokken, lingerie, tassen en accessoires inleveren bij de Scheppingskerk aan de van Poelgeestlaan 2 te Leiderdorp en bij de ‘Goede Herder’ kerk aan de Hoge Rijndijk 18 te Zoeterwoude-Rijndijk. De Sam’s vrijwilligers zullen dan uw goederen – geheel coronaproof – in ontvangst nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.
De verzamelde goederen worden verkocht aan sorteerbedrijven, die de kleding op maat, soort en kwaliteit sorteren. Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met namen Afrika en Oost Europa. Hier is behoefte aan goed tweedehands kleding. De kleding wordt op tweedehandsmarkten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk.
Met de opbrengst van de verkoop wordt het project van Cordaid in D.R. Congo ondersteunt. In DRC gaan 5,2 miljoen kinderen niet naar school; bijna 3 op de 10 meisjes gaan niet naar de basisschool bij gebrek aan geld of omdat de voorzieningen op school miserabel zijn door het ontbreken van bankjes en sanitaire voorzieningen. Cordaid wil samen met de gemeenschappen in de stad Kananga in de provincie Centraal Kasaï 25 scholen en klaslokalen renoveren inclusief de aanschaf van schoolborden en bankjes en het bouwen van latrines. Daarnaast Radio-uitzendingen over lesmateriaal ontwikkelen en uitzenden, zodat kinderen thuis gewoon hun schoolwerk kunnen afmaken. Voor 100-200 scholen COVID-19 preventie kits aanschaffen om ervoor te zorgen, dat de leerlingen en leraren op een veilige manier op school kunnen zijn.
Wij hopen op een grote opbrengst, zodat wij mogen bijdragen aan het project van CORDAID.
U doet toch mee?
Werkgroep MOV/Diaconie