De AKM heeft de zaterdagmiddag 14 januari besteed aan een aantal lopende zaken en vooral aan de evaluatie van de nieuwe bestuursstructuur. Eenieder had hiermee positieve ervaringen: de verantwoordelijkheid voor een cluster schept duidelijkheid en er is tijdwinst en meer efficiency, nu er geen DB-vergaderingen meer worden gehouden. Aan het einde van de middag werd aan de aanwezige AKM-leden de nieuwe doopschaal door de commissie gepresenteerd.
Aan het begin van de AKM-vergadering van 19 januari werd er afscheid genomen van Mieke Tirion, die echter actief blijft in de Regenboog als lid van de wijkkerkenraad, de Regenboog Open, als contactpersoon voor Wijkcontacten en als afvaardiging naar de Diaconie. Dick Talma stopt per 1 december a.s. als coördinator van de Milieugroep, er zal een oproep worden gedaan voor een opvolger.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Cluster Vieren

Een bijzondere viering met Jan Marten de Vries zal plaatsvinden op 7 mei met als thema Genesis. De AKM keurde de nieuwe doopschaal, die qua afmeting afwijkt van de eerdere afspraken, goed en besloot tot een financiële afwikkeling met de kunstenares. Naar aanleiding van een brief van de commissie doopschaal kwam de AKM na de telling van de Actie Kerkbalans in een extra vergadering op 31 januari bijeen, en bevestigde de eerder genomen besluiten, omdat zich geen zwaarwegende nieuwe feiten hebben voorgedaan. Om dit project goed af te sluiten, zal er een evaluatie plaatsvinden met de commissie. De doopschaal, in de kleuren van het Regenboograam, is intussen tijdens de viering van 12 februari in gebruik genomen.
De trouwe kerkganger zal het zijn opgevallen, dat in de kerkzaal sinds medio december een waardevolle vleugel staat, die het eigendom is van onze gewaardeerde dirigent Hendrik Vonk. Omdat de vleugel op korte termijn uit een kerk in den Dolder moest vertrekken, biedt de Regenboog tijdelijke gastvrijheid aan tot aan de zomervakantie, en zal hij ook voor de begeleiding van het Regenboogkoor gebruikt worden. De AKM heeft het standpunt ingenomen, dat langdurig gebruik van privé-eigendommen binnen de geloofsgemeenschap niet gewenst is.

Pastores

Pastor Marianne Hoogervorst deelt mee, dat haar aanstelling in de Regenboog met 1 jaar verlengd is, met een mogelijkheid tot verlenging van nog 1 jaar. Ds. Inge Smidt, meldt dat zij nog recht heeft op een maand studieverlof, en dat zij die na overleg met de wijkkerkenraad van 25 mei tot 25 juni a.s. zal opnemen. Elders in het Bulletin wordt bericht over het afscheid van vicaris Ad van der Helm en over diens opvolger.

Organisatie

Namens de AKM zal Jan Vis exit interviews houden met ambtsdragers, die onlangs teruggetreden zijn. Een benoemingscommissie gaat op zoek naar een geschikte kandidaat voor het project “Kijken met andere ogen”. Daarnaast zal er gezocht worden naar een kandidaat die zich gaat bezig houden met activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen, contacten met scholen in de Merenwijk en hedendaagse alternatieven voor basiscatechese. De AKM zal een oproep doen voor 2 vrijwilligers die de seizoenafsluiting willen organiseren. Tenslotte was er verheugend nieuws: sinds vele jaren is het aantal kerkbezoekers in 2016 voor het eerst met 8% gestegen! Een compliment is op zijn plaats voor iedereen, die hiertoe heeft bijgedragen, maar in het bijzonder voor het
Regenboogkoor, dat met de Missa Criolla 280 bezoekers naar de Regenboog lokte!
Piet Pouw, voorzitter