Bij een uitvaart in de Regenboog, is er vanuit de familie dikwijls de wens om aan het begin van de viering kaarsen te ontsteken waarmee we de overledene in het Licht van God plaatsen. Tot nu toe gebeurde dat met een tafeltje waarop een aantal kleine kandelaars stonden met een kaars. Al jaren is het mijn wens om grote kandelaars rond de baar te kunnen plaatsen. Met mij zijn vele mensen de afgelopen tijd op zoek geweest naar zulke kandelaars. Er sluiten immers kerken en dus zijn er vast ergens kandelaars over. Helaas, na veel zoeken, lukte dit niet.

In het afgelopen voorjaar hebben de AKM en het Vicariaat besloten om voor de Regenboog nieuwe kandelaars aan te schaffen. Na veel zoeken op internet kwamen we uit bij Martijn van den Berg van Ambachtelijke Smederij van de Geijn in Leiden die deze kandelaars zelf ontwerpt en maakt. Nadat uitvaartcentrum Janson & Bolland een groot bedrag toezegde als gift om deze kandelaars te kopen, zijn we tot het bestellen daarvan overgegaan. Binnenkort zullen ze in de Regenboog afgeleverd worden. Op de foto die in de werkplaats is gemaakt, kunt u alvast een indruk krijgen van deze geweldig mooie kandelaars. Ze zullen onze uitvaarten meer luister geven.

We zijn voornoemde uitvaartondernemer zeer dankbaar. Ook heel veel dank aan alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet om deze aanschaf mogelijk te maken.
Marianne Hoogervorst – pastoraal werkster