Al verscheidene keren hebben een paar vrijwilligers voor de kerst jam en koek verkocht waarvan de opbrengst voor 100% naar het kindertehuis Nos Kasita gaat in Paramaribo.

Nos Kasita is een kinderhuis dat is opgericht door Mevrouw Dakriet (tante Lottie), ongeveer 20 jaar geleden. Zij deed alles zonder steun van de regering. Ze vroeg wel steun, maar net als andere kinderhuizen in Suriname kreeg ze dat niet. Ze is dus voortdurend bezig genoeg geld bij elkaar te bedelen om de kinderen iedere dag eten te kunnen geven. Begin tachtiger jaren was het vanwege de politieke situatie heel erg moeilijk, maar de situatie is nu weer net zo moeilijk omdat het land failliet is zoals u wel zult weten.
Er zijn verschillende mensen hier in Nederland die maandelijks geld overmaken dat gebruikt werd om het salaris van de hulp in het huis te betalen. Maar omdat er niet genoeg geld is om de kinderen eten te geven krijgt de hulp geen salaris meer. Wel eet ze mee met de kinderen. Om te zorgen dat de kinderen in ieder geval met kerst een goeie en feestelijke maaltijd krijgen verkopen wij eigengemaakte jam en koek en de opbrengst sturen wij naar een lid van de Soroptimist International Club Suriname die het tegen de beste koers in Surinaamse dollars omzet en dan het geld aan Tante Lottie geeft zodat ze weer voedsel kan kopen voor de kinderen.

Wij hopen dat u weer wilt helpen door het kopen van jam en koek en wij danken u bij voorbaat namens de kinderen van Nos Kasita.
Met vriendelijke groeten Fabi Kengen en Patrizia Tosellini