Hebt u alweer een wandelingetje gemaakt over de met verse houtsnippers bestrooide paadjes van de kerktuin? Zeker doen want het is de moeite waard. Vanachter de ramen van de ontmoetingsruimte hebt u natuurlijk de rand met bloeiende sneeuwklokjes gezien toch?
Loop dan even verder de tuin in: wanneer u goed kijkt, ziet, bijvoorbeeld onder de kip, de blauwe bloemen van de Maagdenpalm (Vinca) tussen de donkergroene blaadjes. Maagdenpalm? De legende wil dat Jozef op zijn trouwdag zijn staf in de grond stak en op die plek spontaan deze plant begon te bloeien. De maagdenpalm groeit trouwens ook in het wild in Nederland.
Op verschillende plaatsen ziet u ook de helderblauwe Iris (Iris reticulata), een laagblijvende iris soort. En – we blijven in het blauw – ook de eerste bloemetjes van de Ossentong (Anchusa) zijn al te zien in het blauwvak, rechts van de ingang van de tuin. Nee, dat zijn dus geen vergeet mij nietjes die u daar ziet! De vergissing is snel gemaakt.
Kortom: de tuin is al weer bezig aan een come back. Wij, leden van het tuinteam ook. Binnenkort volgt weer een oproep aan u om mee te helpen!.
Overigens: zijn de potnarcisjes die u hebt gekregen uitgebloeid? Zet u ze dan op het terras in de kerktuin? Wij zorgen voor een mooi plekje waar ze volgend jaar weer kunnen bloeien.
Heleen Gombert