wie helpt er mee?

Op een koude dag in februari liep ik even rond in onze kerktuin om plastic en andere rommel op te ruimen. Mijn humeur klaarde aanzienlijk op toen ik zag wat er al weer dapper stond te bloeien. De Kerstroos had een mooie crèmekleurige bloem. De naam van de plant is wat misleidend want de helleborus zoals de botanische naam luidt, is helemaal geen familie van de roos, maar van de boterbloem en hij bloeit niet in december, maar meestal pas vanaf februari. Ook de winteraconietjes deden hun best: een groepje vrolijke gele sterretjes tussen de bruine bladeren. Mooi contrast met de blauwe irisjes onder de grote boom. Overal bloeiden trouwens lichtpaarse krokussen.

En dan natuurlijk de sneeuwklokjes: een paar flinke polletjes stonden op uitkomen en een klokje had zich afgezonderd en stond in zijn eentje te klingelen. Ik heb er een foto van gemaakt. Wist u overigens dat het sneeuwklokje in Vlaanderen St. Antheunisblomme wordt genoemd? Die naam verwijst naar het klokje, een attribuut om de duivel te verjagen, waaraan de woestijnvader Antonius Abt (17 januari) altijd is te herkennen.
Ondertussen is er al veel meer te zien. Kijk maar eens rond in de kerktuin, die ik altijd een beetje als een visitekaartje van de Regenboog zie.

Met een klein groepje tuiniers proberen we dat visitekaartje te onderhouden. We kunnen momenteel best wat versterking gebruiken. Wie van u helpt er mee? Een aantal maanden per jaar één keer in de 14 dagen ruim een uur in de buitenlucht aan de slag, het kan niet gezonder! Groene vingers zijn niet noodzakelijk, al doende leert men. Op donderdagmiddag 4 april van 13.30 tot maximaal 15.00 uur gaan we weer aan de slag. Van harte uitgenodigd!
Heleen Gombert