Zondag 17 september is de traditionele startviering in de Regenboog.
Graag nodigen wij u uit om de avond ervoor, zaterdag 16 september samen te eten op een wel heel speciale manier: in de vorm van een Dinner2Kerk. U herinnert zich misschien de Koffie2Kerk die we in de coronatijd organiseerden? Net als de Kofie2Kerk gaat het bij Dinner2Kerk om gastvrijheid en elkaar ontmoeten.  

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Wat is Dinner2Kerk?
Het in kleine groepjes bij elkaar thuis delen van de maaltijd. Sommigen stellen hun huis open voor gasten; anderen zijn gast aan hun tafel. De maaltijd bestaat uit drie gangen. Het voor- en hoofdgerecht gebruiken de deelnemers op twee verschillende adressen. Zo kom je steeds verschillende mensen tegen en leer je elkaar van een heel andere kant kennen.

Voor de laatste gang treffen we elkaar allemaal in de Regenboog. Hier wordt het dessert opgediend. Hiervoor zorgt de AKM. Hier kunnen we napraten en onze ervaringen met elkaar delen.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Voor het Dinner2Kerk gaan Regenbogers thuis voor elkaar een voor- of een hoofdgerecht koken en bij elkaar eten.
U kunt zich opgeven als gast of kok of beide.
Als thuiskok maakt u thuis voor uw gasten een voor- of een hoofdgerecht klaar en u ontvangt hen ook thuis en u kunt als gast bij een andere kok thuis gaan eten. Natuurlijk kunt u ook alleen als gast deelnemen. Het idee is, dat iedereen die kookt niet meer dan één gerecht klaarmaakt, zodat alle koks ook gast kunnen zijn en bij iemand anders één gerecht kunnen gaan eten.

De thuiskoks bepalen wat zij koken en hoeveel gasten zij willen ontvangen.
Bij de opgave kan aangegeven worden of de kok rekening moet houden met voorkeuren of allergieën zoals: vegetarisch, allergisch voor bepaald voedsel, zodat daarmee rekening kan worden gehouden. We proberen onderling vervoer te regelen voor wie moeilijk ter been is.

De organisatoren zorgen ervoor dat iedereen die zich heeft opgegeven als kok of als autorijder ruim op tijd voor 16 september over de nodige details beschikt: hoeveel gasten kunt u verwachten, wie wie vervoert e.d.

Op 16 september om 17.00 uur wordt duidelijk wie waar en met wie gaat eten: dan liggen in de Regenboog enveloppen klaar waar dat in staat vermeld en ook hoe eventueel vervoer is geregeld. 

Tijdsplan Dinner2Kerk op zaterdag 16 september:

17.00 u Gezamenlijke start in de Regenboog
Iedereen krijgt een envelop met de gegevens waar hij/zij de maaltijd gaat gebruiken.
17.30 u  – 18.15 u Voorgerecht bij iemand thuis
18.30 u  – 20.00 u Hoofdgerecht bij iemand anders  thuis
20.15 u  – 21.00 u Dessert en afsluiting in de Regenboog

Opgeven

Dit mooie plan kan natuurlijk alleen doorgaan, als er voldoende koks en voldoende gasten zijn die aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Uiterlijk 22 augustus door middel van een digitaal formulier  (klik hier).
Als u hier hulp bij wilt hebben: benader dan één van ons of kom op zondag na een viering naar ons toe. Dan helpen wij u met uw formulier en proberen uw vragen te beantwoorden. .

In de week van 1- 7 september krijgen de koks bericht over het aantal gasten en eventuele bijzonderheden.

Wij verheugen ons op dit Dinner2Kerk en hopen dat u met velen mee zult doen!
Namens de AKM,
Heleen Gombert, Truus de Haan,  Willy Menken