Zaterdag was het zover. De bus kwam mooi op tijd voorrijden. Iedereen was aanwezig en de reis kon beginnen naar Pochomil, een kustplaats in het westen van Nicaragua.  Loyda, Daniel en Jonathan, de medewerksters van het gemeenschapshuis, leden van het bestuur met  kinderen, medewerksters van de  activiteitenclub en het kantoor, in totaal 25 personen, genoten van deze gelegenheid naar de zee te gaan, mogelijk gemaakt door een gift van het milieufonds van de Regenboog.
Een groot deel van de Nicaraguanen gaat niet op vakantie. Maakt men een uitstapje dan is het vaak naar familie die elders woont. In de buurt van Juigalpa is een meer en de rivier waar men kan zwemmen. Maar de zee is ver.  Het is een luxe daarnaar toe te gaan en die kan niet iedereen zich veroorloven. Er waren er onder de deelnemers dan ook die nog nooit de zee hadden gezien!

Waarschijnlijk hadden Daniel en Loyda, die jaren verwaarloosd waren in hun eigen familie, nooit zo’n lange busreis in hun leven gemaakt (bijna 5 uur heen en 5 uur terug). Ook zij hadden de zee nog nooit gezien. Daniel genoot zichtbaar toen hij in het water was en hield ervan dat de zee in zijn gezicht spetterde. Loyda bleef liever aan de rand van het water zitten waar ze heerlijk om zich heen zat te kijken. Jonathan had meer zee ervaring en was er alleen uit te krijgen om zijn middag eten te verorberen. Maar ook de anderen genoten zienderogen. Evenals de andere deelnemers.
Het eten namen we af van een van de strandtenten die ons een mooie korting gaven ter ondersteuning. Er waren hangmatten beschikbaar voor een siësta en douches (hoe primitief ook) om het zand en zeewater van ons af te spoelen voor we weer huiswaarts gingen.

We zijn heel dankbaar voor de ondersteuning die jullie ons jaarlijks geven. Ook al is deze dag voorbij, zeker weten dat deze dag voor velen een onvergetelijke dag is geworden! Zowel door de geweldige dag die ze hebben gehad  als wel door de gedachte dat mensen ver weg dit uitstapje mogelijk maakte.
Met deze foto willen we onze groet en dank overbrengen, aan een ieder van de Regenboog.    Astrid Delleman