Het is vandaag, de dag dat ik dit stukje schrijf: Driekoningen, 6 januari. Een heugelijke dag, niet alleen daarom, maar ook omdat vandaag de eerste vaccinatie in Nederland is gezet! Hopelijk is dat het begin van het einde van deze lastige coronatijd, die momenteel extra moeilijk is omdat er behoorlijk  zware beperkingen gelden. Maar gelukkig: we mogen nog wel naar buiten. Bent u het “Rondje Golfbaan” beu, dan heb ik een tip voor u: maak eens een “Genietommetje”. Tijdens zo’n ommetje kunt u kennismaken met de vele buurttuinen die onze Merenwijk telt. Stukjes openbaar groen die met toestemming van de gemeente door enthousiaste wijkbewoners zijn omgetoverd tot openbaar toegankelijke tuinen en door hen worden onderhouden.

Er zijn buurttuinen in soorten en maten: er is een geveltuin die het hele jaar bloemen laat zien, er zijn enkele kruidentuintjes, er is een waar voedselbos, een tuin waarin vooral groenten uit Suriname worden geteeld. Aan het einde van de Broekweg ligt een prachtige heemtuin, waarin met name in het voorjaar allerlei bijzondere planten bloeien. In de Horsten vindt u ‘De Tomaat’,  een tuin waarin op woensdagmiddag met de kinderen uit de

buurt wordt getuinierd. Regenboger Edo Elstak heeft met buurtgenoten een tuin gerealiseerd op de plek die de gemeente de bestemming parkeerplaats had gegeven. Natuurlijk hoort ook onze kerktuin – u ziet er hiernaast een zomerplaatje van – in dit rijtje. Op dit moment zijn 18 van zulke buurttuinen bekend.  Zin in een ander ommetje dan gewoonlijk? Kijk dan hier. Daar vindt u een kaart van de Merenwijk waarin alle buurttuinen, met een korte toelichting, staan aangegeven.

Onder nummer 18 vindt u de Kerktuin.
Heleen Gombert