Ik kijk met veel plezier terug op mijn eerste twee maanden in De Regenboog. Ik vind het bijzonder om de warmte en hartelijkheid van deze geloofs­gemeenschap te ervaren, en voel me (al/weer) helemaal thuis. In januari heb ik zeven kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd. Die werden goed bezocht en waren zeer de moeite waard.
We hadden in verschillende samenstellingen steeds weer geanimeerde gesprekken over het reilen en zeilen van de Regenboog, en ook over wat ons inspireert, of waar we ons juist zorgen om maken. Een grote gemene deler tijdens de gesprekken was dat iedereen de oecumene op handen draagt. Het mooiste is eigenlijk als je van elkaar niet weet welke kerkelijke achtergrond je hebt. Je bent Regenboger, en daar gaat het om.

Het viel me op dat verschillende mensen dezelfde zorgen delen, bijvoorbeeld over het milieu en de klimaatverandering, over de verruwing in de samenleving, de manier waarop mensen in de politiek, of via social media als Twitter met elkaar omgaan. Gelukkig wordt die verruwing in de nabije omgeving van de wijk meestal niet gevoeld. Ook zijn er zorgen over de toekomst van de Regenboog. Zal het lukken om ook in de komende jaren een bruisende oecumenische geloofsgemeenschap te blijven, jonge(re) mensen en kinderen te betrekken bij de Regenboog en hen te inspireren als het om kerk en geloof gaat? Lukt het om de werkgroepen voldoende bemenst te houden? Het is goed om dit soort zorgen op tafel te leggen en samen te bespreken, en in de komende tijd samen in het vizier te houden.

Natuurlijk hebben we ook de mooie dingen met elkaar gedeeld, en klonk er in elk gesprek veel enthousiasme door. Ik heb tijdens de gesprekken veel aspecten van de Regenboog gezien, en ben nog enthousiaster geworden over de geloofsgemeenschap dan ik al was. Kortom: de gesprekken hebben me geïnspireerd en gemotiveerd om samen met jullie aan deze mooie geloofsgemeenschap verder te bouwen.

Mocht je nog geen gelegenheid hebben gehad om kennis te maken, maar zou je dat wel
willen? Laat het me dan even weten via mail: ds.regenboog@gmail.com of tel. nr.: 06-40425789. Wellicht is er voldoende animo om in de komende tijd nog één of meer kennismakingsbijeenkomsten te organiseren.
Ds. Mirjam Buitenwerf