Op 29 november 2015 was de eerste expositie van mijn schilderijen. Er was indertijd geen  expositiecommissie meer en de wanden van de expositieruimte dreigden leeg te blijven. Samen met Edo Elstak heb ik toen een tentoonstelling van mijn werken georganiseerd. Nu vier jaar later hebben zo’n vijftig schilderijen het daglicht gezien. Ze zijn naar alle hoeken van het land verhuisd en het verste schilderij hangt nu in Florida U.S.A.

Voor de expositie die te zien is vanaf 17 december a.s. heb ik 15 schilderijen uitgekozen. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar het schilderen van portretten. Er zijn portretten van George Michael, Freddie Mercury, Toon Hermans, Abby Prosciutto. Ook zijn er mensen uit de verschillende culturen te vinden. Dieren zijn een dankbaar onderwerp om te schilderen. Zo is er een schilderij van een paardje, een tijger, een leeuw en een stel ringstaartmaki’s. Voor ik met schilderen begon, was ik al een schrijver. Twee schilderijen heb ik geschilderd naar aanleiding van gedichten die ik had geschreven.
Hallo Nieuwe Wereldburger en Paardje
Eind 1983 heeft Jef van Jole  enkele van mijn gedichten op muziek gezet en werden ze voorgedragen door Barbara Dobberstein.
Zo zijn nu schilderkunst, dichtkunst en muziek bijeengekomen.
Frances Verhaar

Links naar Paardje en Hallo Wereldburger