Aan het einde van het afgelopen seizoen hebben wij afscheid genomen van onze vertrouwde milieugroep. Op 1 juli werd hier in de viering door ds. Kees Zwart aandacht aan besteed en na de viering zijn de leden van de milieugroep bedankt met een zonnebloem en een bescheiden bon van Neuteboom: ook een manier om onze betrokkenheid bij de wijk te laten zien: het werd door de ondernemer gewaardeerd dat we nu niets kwamen vragen, maar wat kwamen brengen! En er was wat lekkers bij de koffie na de dienst omdat de milieugroep bestond dankzij de mensen die hun oud papier en oud ijzer brachten: iedereen hartelijk bedankt!
Op 5 juli was dan echt de allerlaatste inzameling. We hebben er een klein feestje van gemaakt met een drankje en een taartje en om 20.00 uur heeft Minco de Groot de container onder applaus afgesloten: een lange periode is afgesloten. Wij zijn al druk bezig om andere manieren te zoeken om in de wijk aanwezig te zijn en het onderzoek van Noortje Luning, Kijken met andere ogen, helpt daarbij. Hebt u een idee, laat het ons weten!
Inmiddels is ook de opbrengst en de besteding van het jaar 2017 bekend. De opbrengst is 1160 euro, waarvan 300 euro naar het project van Astrid Delleman in Nicaragua gaat, 300 euro is bestemd voor de inrichting van het Babyhuis aan de Steenschuur en 200 euro gaat naar het Odensehuis, een inloophuis voor mensen met dementie en hun partners, familie en vrienden, dat in onze wijk door Radius wordt opgezet. Het overige deel van de opbrengst komt ten goede aan onze geloofsgemeenschap. Op deze manier steunen we onze eigen gemeenschap en laten we onze betrokkenheid met de wijk en de stad zien.

Namens de AKM,
Cecile Werner, cluster omzien naar elkaar.