De quiltgroep:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Sinds de muur in de gang naar de vergaderzalen een nieuwe kleur heeft gekregen, valt het meer op dan ooit. Het wandkleed, gemaakt van patchwork, kleurt subliem bij zijn omgeving. Degene die het kleed heeft gemaakt is Hennie Altewischer-Dalebout, een van onze meest creatieve gemeenteleden. Ze maakte het Quilt – zo heet het kunstwerk – in een half jaar tijd en schonk het aan de Regenboog ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van onze geloofsgemeenschap. Het kunstwerk is nu eindelijk op zijn plaats; hoe langer je ernaar kijkt, des te fraaier het is, met de regenboog prominent in het midden.

Hennie is elke donderdagochtend van half tien tot twaalf uur in de ontmoetingsruimte te vinden, waar ze samen met een stuk of zes andere dames aanstekelijk zit te handwerken. Het heet de quiltgroep, maar andere vormen van handwerken worden er evengoed uitgeoefend: haken, borduren, breien, quilten… alles wat handige handen kunnen voortbrengen.

Het begon in 2007, herinnert Hennie zich, toen Ronald vroeg of ze op de donderdag een oogje in het zeil wilde houden, zodat de deur ook op die dag open kon zijn. Hennie, die een opleiding aan de modevakschool had genoten, dacht: Dan neem ik meteen iets mee om te doen. “En dan gaat het altijd vlot met mij”, zegt ze, “dan kan ik niet meer stoppen.” Intussen kwamen er meer vrouwen aangeschoven met breipennen, haaknaalden of borduurnaalden.

Het beeld van mensen die creatief bezig zijn, werkt uitnodigend. Samen zijn en ongedwongen werken en praten met elkaar straalt een enorme rust uit.

Het meeste krijgt makkelijk een mooie bestemming, maar soms blijven er kunstwerkjes over. Een hele stapel placemats bijvoorbeeld, die Hennie graag zou willen verkopen voor een goed doel. Het idee is spontaan ontstaan samen met haar handwerkmaatjes Maria Tjia-Teng, Suzanne Sierag en Ties Cornelisse. Ze nodigen iedereen van harte uit om op zondag 24 maart na de kerkdienst iets te komen kopen. De opbrengst is voor de vastenactie.

Reina Wessels-ten Bruggenkate

 

Vlnr: Ties Cornelisse, Hennie Altewischer, Maria Tjia-Teng