De kerktuinverslaggever heeft iedere keer weer hetzelfde probleem: bloeien de planten die op de inleverdatum van de kopij voor het Bulletin op hun mooist zijn, ook nog op de verschijningsdatum?

Wat ik wel zeker weet is dat de paar buxusstruiken die nog in de kerktuin staan, er over een paar weken net zo treurig bijstaan als nu. Ze hebben de strijd met de buxusmot definitief verloren.

Daar staat tegenover dat de kerstroos (Helleborus niger) nu prachtig bloeit met grote crèmekleurige bloemen. Over het raadsel van de naam schreef ik al eerder. De plant bloeit niet met kerst en is zelfs niet in de verste verte familie van de roos, maar mooi is deze in elk geval.

Het Maarts viooltje (Viola odorata) daarentegen doet zijn naam wel eer aan: het kleine blauwe bloemetje – er staat een flinke pol helemaal vooraan tegen het terras aan – bloeit vanaf maart en naar ik hoop ook nog in april. Het viooltje zou heerlijk ruiken, maar eerlijk gezegd heb ik dat niet onderzocht. Ik vond het zonde om er een te plukken en om er nou voor op de grond te gaan liggen…

De tulpen waarvan we er in het najaar heel veel hebben geplant, doen momenteel hard hun best boven de grond te komen. Ik heb goede hoop dat ze met Pasen bloeien, een waar Regenboog bollenveld!

Het tuinteam gaat binnenkort weer van start en u weet: we kunnen versterking gebruiken, dus: meld u even bij mij aan!
Heleen Gombert