Iedere week tijdens de wekelijkse video kerkdienst vanuit de Regenboog krijgt u even een blik in de kerktuin. Maar maakt u er zelf ook even een ommetje?
Dan ziet u onder de grote es het Gebroken Hartje (Dicentra spectabilis) in volle bloei staan. De naam verwijst naar de vorm van de bloem, die inderdaad echt hartvormig is en in het midden gespleten. Mariatranen wordt hij ook wel genoemd. Onderaan het roze hartje hangen de tranen, die Maria onder het kruis van Christus vergoten zou hebben.
Wanneer u door loopt, ziet u aan uw linker hand in het wit/gele perk nog meer echte kerktuinplanten:  zoals de Salomonszegel (Polygonatum multiflorum). Ook daar hangen veel bloemetjes, zoals de Latijnse naam al aangeeft, aan lange stengels. En overal tussendoor kruipt het Lievevrouwenbedstro (Galium odoratum) , heldergroen met witte bloemetjes die fris ruiken en vroeger werden gedroogd en in bosjes in de kleerkast werden opgehangen. U mag er best wat van plukken, want het is een echte woekeraar, dus uitsterven gebeurt niet zo snel.
Heleen Gombert – ter Beek