Dit heb je nodig:

 • Twee stokken of latten,
 • Crêpepapier in lange slierten gesneden.
 • Rozijnen, draad en een stevige naald om de rozijnen eraan te rijgen,
 • Draad en snoep om een slinger van snoep te rijgen.
 • een broodhaantje, dat kun je bij de bakker of op de markt kopen, maar ook zelf bakken.
 • eieren van chocola en kunststof, met een lusje om ze aan het kruis op te hangen

Wat moet je doen

  1. Van de twee houten latten maak je een kruis met een punt boven. Het herinnert aan Jezus kruis.
  2. Het crêpepapier doe je om de stokken heen. Het ziet er vrolijk uit. Want midden in Jezus lijden verheugen we ons al op Pasen.
  3. Aan het kruis maak je groene takken vast. Als je ze hebt, neem je daarvoor buxus, een struik die het hele jaar groen blijft, dat is dan een beetje als de palmen in Jeruzalem, waarmee Jezus als een koning wordt begroet.
  4. De rozijnen rijg je aan een draad en maak je als een slinger aan het kruis vast. Rozijnen zijn gedroogde druiven. Van druiven kun je wijn maken. Daarom herinneren ons de rozijnen aan de wijn bij het avondmaal.
  5. Boven op het kruis komt een haantje uit brooddeeg. Dat kun je zelf bakken of bij sommige bakkers kopen. Dat doet eraan denken dat Petrus Jezus verraden heef. Toen de haan kraaide besefte Petrus dat. – En toch mocht Petrus Jezus leerling blijven. Jezus vergaf hem. Dat doet Jezus ook met ons, als wij de fout ingaan. Het brooddeeg herinnert weer aan Jezus laatste maaltijd met zijn leerlingen. Met, in en onder brood en wijn is Jezus bij het avondmaal op een geheimzinnige manier bij ons.
  6. Je mag je stok ook mooi versieren met slingers van snoepjes of chocolade-eitjes aan hangen. Die staan dan voor de vreugde die wij  hebben, omdat Jezus niet in dood is gebleven, maar God hem  deed opstaan uit het graf.

Tip: Omdat het haantje meestal lekker zacht is en makkelijk breekt, is het handig hem pas zondag in de kerk op de stok te zetten.

 

Wil je deze leuke kleurplaat downloaden klik dan op de afbeelding.