U hebt misschien wel gezien dat de paadjes in de kerktuin zijn voorzien van een nieuw laagje houtsnippers. Wat u nog niet kunt zien, maar het tuinteam dat hard aan het werk geweest is voor zijn geestesoog al wel, is de bollenpracht die de kerktuin dit voorjaar zal zijn. We kregen van onze goede gever dit jaar niet de gebruikelijke tulpen, maar een hele kist met hyacinthen.

De Hyacinthus orientalis is familie van de Asperge! Voor mij een grote verras­sing. Ik had het er niet aan afgezien.  Een Chris­telijke notie vond ik niet bij de plant, die afkomstig is uit Irak en Syrië  en rond 1600 via Turkije naar Nederland is gekomen. Wel is er een Griekse mythe, die te mooi is om hem hier niet te vertellen. De Griekse oppergod Apollo werd verliefd op de beeldschone sportheld Hyakinthos. Maar complicatie: ook de god van de wind Zephyrus had een oogje op hem. Tijdens een wedstrijdje discuswerpen boog de discus van Apollo onder invloed van de wind af en trof Hyakinthos dodelijk. Op de plek des onheils bloeide vanaf die tijd de Hyacinth!

Ook van verscheidene gemeenteleden hebben we bollen in soorten en maten gekregen, waarvoor hartelijk dank. In de lente is onze kerktuin dus vast weer een bloemenzee en wat zal het dit voorjaar rond de Regenboog heerlijk geuren!

Heleen Gombert