WEEKAGENDA

11 – 18 oktober 2015

Korte berichten voor deze weekagenda kunt u t/m donderdag inleveren in het laatje in de hal van de Regenboog of mailen naar ingridjam@hotmail.com

deregenboogmerenwijk.nl

NIEUWE BEWONERS EN GASTEN
Hartelijk welkom in onze geloofsgemeenschap. Wij hopen dat u zich hier thuis voelt. Bij de informatietafel in de hal staat iemand van de werkgroep wijkcontacten die u het één en ander over onze kerk kan vertellen.

KOFFIE-INLOOPOCHTEND
Elke woensdagochtend staan om 10.00 uur koffie, thee en koekjes klaar voor wie zin heeft in een praatje en wat gezelligheid. Tot 11.30 uur kan iedereen binnenlopen.

Eucharistieviering
Ook in november kan Ad van der Helm de tweede donderdag niet komen. Maar hij kan wel de eerste donderdag en daarom verschuiven we de eucharistieviering naar donderdag 5 november 19.00 uur in het Stiltecentrum
Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid samen koffie en thee te drinken en nog even na te praten.
Datum en tijd: donderdag 5 november om 19.00 uur

WELKOM NIEUWE LITAS-KINDEREN!
Het nieuwe schooljaar is begonnen en parallel daaraan zijn ook de Liturgische assistenten een plaatsje opgeschoven. Yitjeh is afgetreden als senior-Litas. Hartelijk bedankt voor jouw jarenlange, trouwe dienst Yitjeh! Simone is dit jaar een plaatsje opgeschoven en is nu senior-Litas. De nieuwe junior-Litassen zijn Anna en Loes. Heel veel succes in jullie nieuwe functie! We hopen dat jullie het met veel plezier zullen doen.
Lijkt het jou ook leuk om Litas te worden? Er kunnen altijd nieuwe Litassen bij. Dus heb je er zin in? Meld je dan aan bij Hanneke van der Veen emailHanneke

ONZE KERKTUIN 15 oktober
De paadjes zijn weer voorzien van een dikke laag nieuwe houtsnippers en nodigen u uit voor een wandeling in ons ‘kleine paradijsje’.
In het geelperk staan nu de Rudbeckia’s als zonnetjes te bloeien, met daarnaast nog wat laatste sterretjes van het Sint-Janskruid. In het blauwperk staat de Manna-es afgeladen met kleine zaadfladdertjes. Het kruidentuintje wordt o.a. gesierd met de witte sterretjes van de Chinese bieslook, waarvan de bloemhoofdjes op lange stengels heen en weer wiegen. Het roodperk tooit zich met bloeiende Phlox en Hemelsleutels.
Dus kom eens genieten van al dat moois in onze kerktuin. En kom ook eens gezellig helpen met onderhoud. Volgende is op donderdag 15 oktober vanaf 13.30 uur.

OPROEP SCHORTEN VAN SARY -15 oktober
U kent allen de leuke schorten die Sary van Oosten maakte en verkocht t.b.v. het Biopan-project. Wie wil ons helpen de voorgeknipte, maar nog niet genaaide schorten die door het overlijden van Sary zijn blijven liggen, af te werken en t.z.t te verkopen? Alle spullen zijn naar Alize de Witt gebracht., Drontermeerlaan 35.
Daar kunt u donderdag 15 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur komen kijken en naailes krijgen. U kunt ook bellen als u mee wilt doen: tel. 5212275.
Helpt U mee Sary’s droom van € 10.00,00 voor Bio-pan waar te maken?
Mary Pouw en Alize de Witt.

FILM IN DE REGENBOOG 15 oktober – My old Lady
De mislukte schrijver Mathias Gold erft in Parijs een groot huis, maar moet ook de oude bewoonster en haar vrijgezelle dochter overnemen. Dat leidt niet alleen tot hilarische toestanden, maar ook tot de onthulling van een familiegeheim. Mooie rollen van Maggie Smith, Kevin Kline en Kristin Scott Thomas. De regie is van Israel Horovitz.
datum: 15 oktober 2015 (donderdag) tijd: 19:30 uur entree: 5 euro

GESPREK OP ZONDAG 25 oktober : De kracht van de kwetsbaarheid

Stel je voor: een jonge vrouw in de Achterhoek, helemaal blij met haar eerste zwangerschap. En dan hoort ze van de gynaecoloog: het spijt me, maar u bent hiv-positief, u heeft het virus dat AIDS veroorzaakt. Haar wereld stort in.
Stel je voor, je leeft al 30 jaar met AIDS, je hele vriendenkring is eraan overleden. Je wordt oud en je vraagt je af wat voor zin het allemaal nog heeft om door te gaan.
Stel je voor, je bent een Afrikaanse moeder met jonge kinderen. Gevlucht uit de hel in Congo, of Eritrea. Nu zijn jullie veilig in Nederland. En dan hoorje: jij hebt hiv, je moet meteen aan de medicijnen anders ga je dood.

De vrouw uit de Achterhoek mailt en chat met lotgenoten in het ShivA-Huis: onze digitale ontmoetingsplek. Durf leven met imperfectie! is één van de thema’s.
De oudere homoman is naar de ShivA kloosterdagen gekomen en put nu weer uit zijn eigen spirituele krachtbron.
En de Afrikaanse vluchtelinge heeft een geweldige Positive Sister – een maatje met ervaring-, die haar helpt bij de vragenen angsten die ze heeft.

Wat hebben kwetsbaarheid en kracht met elkaar te maken? Hoe kun je je kwetsbaarheid omarmen en op een positieve manier inzetten in je leven, juist als je tegen je beperkingen oploopt? In de veilige ruimte van het gesprek op zondag kun je deze vragen verkennen en ervaringen delen met anderen. Wat zijn jouw bronnen van inspiratie en levenskracht?
Die combinatie van vragen en inspiratie, mensen en hun levens daarover gaat het op zondag 25 oktober

UITSTAPJE VOOR DE KINDEREN VAN DE KINDERNEVENDIENST 8 november
Op zondag 8 november zullen we als kindernevendienst van de Regenboog een bezoek brengen aan het stadsklooster in Den-Haag. We gaan vanuit de Regenboog met de fiets naar het station en vandaar met de trein naar Den Haag
We verwachten je op 8 november om uiterlijk 9:45 uur voor De Regenboog. Om ongeveer 13:30 uur zijn we daar dan weer terug. Vervolgenseten we samen nog wat in de Regenboog en om 14:15 uur kun je weer naar huis of kunnen je vader of moeder je op komen halen. Leeftijd; vanaf 6 jaar t/m 13 jaar
Opgeven kan via de mail; emailGeertjan of je kan iemand van de leiding aanspreken en het doorgeven.

KLIMAATLOOP of PELGRIMAGE VOOR KLIMAATGERECHTIGHEID
Op weg naar de klimaattop in Parijs organiseren kerken uit heel Europa een klimaatloop. 31 oktober/1 november wordt gelopen rondom Ede-Wageningen. Daar gaan al twee mensen van de Regenboog naartoe. Wil je aansluiten? Neem dan contact op met Barbara Heubeck of Ingrid Weitenberg. Tijdens de tocht wordt op bijzondere plekken een moment van bezinning verzorgd. Een pelgrimage voor iedereen die wereldleiders wil aanmoedigen om samen de weg naar een leefbare toekomst in te slaan. Zie voor meer informatie: www.klimaatloop.nl

OPROEP VOOR NIEUWE LEDEN COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS
Al geruime tijd beschikt het College niet over het aantal leden dat nodig is om al zijn takengoed toekunnen vervullen. Daardoor blijven veel taken liggen.Er zijn op dit moment 5 vacatures te weten:
– voorzitter – 1e penningmeester – secretaris – personeelszaken – bouwkundige aangelegenheden – ICT c.a.
Het College roept U dringend op U voor 15 oktober 2015 voor een van deze functies aan temelden.
Voor nadere informatie kunt U zich wenden tot de leden van het College.In onze geloofsgemeenschap zijn dat
Ella Veenstra – Monteban enChristiaan de Witt.

HELP HET LEIDS KERKBLAD !
De Redactieraad is op zoek naar nieuwe eindredacteuren en een hoofdredacteurvoor de redactie van het Leids Kerkblad.Heb je gevoel voor taal en vind je het een uitdaging om acht keer per jaar samen metanderen teksten te redigeren en proefdrukken te controleren, dan is het eindredacteurschap wellicht iets voor jou!
Voor meer informatie kan men bij ondergetekende terecht.
Belangstellenden kunnenzich aanmelden door hun contactgegevens en een (korte) motivatie, te mailen naar
Joke Langeveld,Jokelangeveld47@gmail.comTel : 0715210141

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR DE VOEDSELBANK
In onze welvarende wereld zijn er steeds meer mensen die tussen de wal en het schip vallen en geen geld hebben voor hun dagelijks brood. Vergeet uw behoeftige medemens niet.
U kunt uw gaven deponeren in het kastje onder de tafel in de hal. Bijzonder gevraagd worden:
Vis of vlees in blik – Peulvruchten( gedroogd of in blik) – Noten – Gesteriliseerde (houdbare) melk
Gedroogde vruchten – Volkoren granen, zilvervliesrijst – Zonnebloem- of olijfolie – Kruiden
Ook zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen zijn welkom.
Doet u mee???
Zie ook www.lekkergezondgoedkoop.nl
N.B. weet u dat er sinds kort bij de inzameling van oud papier ook een bak voor de voedselbank staat?

KLIMAATLOOP of PELGRIMAGE VOOR KLIMAATGERECHTIGHEID

Wie loopt mee met de Klimaatloop, ook genoemd de “pelgrimage voor klimaatgerechtigheid” ?

In december besluiten wereldleiders op de VN klimaatconferentie over het wereld klimaatbeleid voor de volgende 10
jaar. Dit moet de opvolging worden van het Kyotoprotocol. Daarom trekken dit najaar over de hele wereld mensen naar Parijs om hun stem te laten horen. Ook vanuit Nederlandse kerken gaan we op weg naar een rechtvaardig klimaatbeleid en voor de zorg voor de schepping. Loop mee, een weekend, een dag of dagdeel of (wie weet) een
enkeling ook naar Parijs. Verschillende plaatselijke initiatieven hebben de pelgrimsroutes uitgezet. Onderweg blijven we staan op plaatsen van (klimaat)pijn en op plaatsen van hoop.
Voor meer informatie zie prikbord hal en www.klimaatloop.nl

Er wordt gelopen:
In Groningen / Drenthe op 19/20 september,
in de buurt van Alkmaar/Heiloo/ Castricum : 3 / 4 oktober,
Olst/Deventer Zutphen 17/18 oktober,
Ede/Wageningen/Oosterbeek 31.10/ 1.11.
Heerleen/Rolduc / Vaalserberg 14/15 november.
Ook een stadspelgrimage is opgezet van kerk tot kerk in Utrecht op 24 oktober.
Meer informatie vindt u op www.klimaatloop.nl.
Misschien kunnen we ons als groep vanuit de Regenboog voor één van die etappes opgeven en samen een stuk meelopen.
Wie vanuit de Regenboog belangstelling heeft kan contact opnemen met Barbara Heubeck mail: heubeck@hetnet.nl of telefoon 071-5223403

WIJKACADEMIE OPVOEDEN
De wijkacademie Opvoeden zoekt moeders,vaders,ooms,tantes,oma’s en opa’s die
*Het beste willen voor de jeugd in Slaaghwijk;
*Samen willen bouwen aan de toekomst van de jeugd
*Leuke, mooie ideeën hebben over opvoeding in de wijk

Veel mensen kennen de uitspraak: “Er is een heel dorp nodig om een kind te kunnen opvoeden”.
Om met meer mensen over opvoeding te praten en om van elkaar te kunnen leren heeft Libertas Leiden het initiatief genomen tot de Wijkacademie Opvoeden in Slaaghwijk.
De Wijkacademie is vooral een plaats waar ouders uit verschillende landen:
*met elkaar bespreken welke vragen en onderwerpen zij belangrijk vinden als het om opvoeden gaat.
*verhalen en ervaringen aan elkaar kunnen vertellen;
*zelf bedenken wat voor soort activiteiten zij willen organiseren

De Wijkacademie Opvoeden kent een kerngroep van Marokkaanse, Hollandse, Turkse, Somalische of ander komaf.
U kunt zich aanmelden bij Said Amghars.amghar@libertasleiden, 06 54742248
Informatie: Harry Delemarre, hdelemarre@hotmail.com, 071 5213610

SPECIFIEK HULP GEVRAAGDIN DE MERENWIJK VOOR
bijles en huiswerk ondersteuning voor gezinnen die in Slaaghwijk wonen. Dit kan een mooie manier zijn om onze betrokkenheid met de wijk te vergroten.
Wie heeft een beetje tijd en veel zin om hier aan mee te doen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cecile Werner (071 8887405, chm60werner@gmail.com).

HELP HET LEIDS KERKBLAD !
De Redactieraad is op zoek naar nieuwe eindredacteuren en een hoofdredacteurvoor de redactie van het Leids Kerkblad.Heb je gevoel voor taal en vind je het een uitdaging om acht keer per jaar samen metanderen teksten te redigeren en proefdrukken te controleren, dan is het eindredacteurschap wellicht iets voor jou!
Uiteraard kun je daarnaast artikelenschrijven, als je dat wilt.
Voor de hoofdredacteur zijn we op zoek naar iemand met leidinggevende enorganisatorische capaciteiten, die contacten met auteurs en scriba’s van de wijken(tevens: redactieraadsleden) kan onderhouden en bij voorkeur een (breed) netwerkheeft binnen de Leidse kerkelijke regio. Op aanvraag is een volledigetaakomschrijving van de hoofdredacteur beschikbaar.Wij bieden je de mogelijkheid deel uit te maken van een gezellig team vanredacteuren uit de breedte van de P.g.L., om je talent(en) te ontplooien en om meete werken aan wat wij het mooiste kerkblad van Nederland vinden!
Voor meer informatie kan men bij ondergetekende terecht.
Belangstellenden kunnenzich aanmelden door hun contactgegevens en een (korte) motivatie, te mailen naar
Joke Langeveld,Jokelangeveld47@gmail.comTel : 0715210141