Concert Kamerkoor Vocalei AFGELAST

Kamerkoor Vocalei, geeft een namiddagconcert met als titel Passie en Verstilling.
De Lijdenstijd heeft vele componisten geïnspireerd tot het schrijven van muziek. Vocalei heeft daaruit een aantal bijzondere werken gekozen.
Het Stabat Mater beschrijft de compassie met het leed van Maria bij de kruisdood van Jezus. Het is een van oorsprong liturgisch gedicht uit de Middeleeuwen. De tekst is al vele malen op muziek gezet. Vocalei zingt het ‘Stabat Mater’ van J.G. Rheinberger, van wie ook het ontroerende “Abendlied” ten gehore wordt gebracht.
Daarnaast zingen we twee delen uit het ‘Stabat Mater’ van een hedendaagse componist, K. Jenkins, onder meer het Ave Verum. Spannend het verschil te horen met een veel oudere compositie – van rond 1600  – van dat ‘Ave Verum’, die van de Engelse componist William Byrd.

Van enkele Duitse componisten uit verschillende perioden werden liederen gekozen die bij deze tijd van verstilling passen. Zo ook van de Franse componist M. Durufle. Hij componeerde een prachtig ‘Onze Vader’. En dat hoort u dan naast het donkere Russische  ‘Onze Vader’, ‘Otce Nas’, van P.I. Tsjaikovski. Het belooft een mooie muzikale middag te worden in deze tijd op weg naar Pasen.

De entree bedraagt € 12,50. Kaarten, inclusief programma en koffie/thee na afloop van het concert in de voorverkoop bij koorleden of via de website: € 10,-. Voor verdere informatie
Heleen Gombert