Wat is Givt eigenlijk?

Geven met je smartphone

Givt is dé oplossing voor het meedoen aan de collecte zonder contant geld. Iedereen heeft een smartphone, met de Givt-app gebruik je deze tijdens de collecte heel makkelijk om een bedrag te geven. De Givt-app vind je gratis in de App Store en in Google Play.

Persoonlijk en bewust
Het geven van geld is niet zomaar een financiële transactie, het is vaak een persoonlijk en bewust moment. Vandaar dat wij de Givt-app zo ontwikkelen dat het net zo natuurlijk aanvoelt als het geven van contant geld.

Waarom ‘Givt’?
De naam Givt is gekozen omdat het zowel om ‘giving’ gaat, alsook om de ‘gift’ op zich. Men zocht naar een moderne en compacte naam, die vriendelijk en speels oogt. Als je goed naar het logo kijkt, zie je dat het groene balkje met de letter ‘v’ samen een collectezak vormen, wat een idee geeft van de functie van de app.

Nederland en België
Achter Givt zit een team van specialisten, verdeeld over Nederland en België, die allemaal actief bezig zijn met de ontwikkeling en verbetering van Givt.

Handleiding
Hier kun je de handleiding downloaden.

Hoe werkt Givt?

Heel makkelijk

  • Download de Givt-app in de App Store of in Google Play.
  • Registreer jezelf eenmalig als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo makkelijk als het geven van contant geld.
  • Open de app, selecteer het bedrag dat je wilt geven en scan een QR-code, beweeg je telefoon langs een collectemiddel of selecteer een doel uit een lijst.
  • Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van je bankrekening afgeschreven en aan de collecterende organisatie overgemaakt.

Internetverbinding
Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt. Geen verbinding?
Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Is mijn telefoon geschikt om gebruik te maken van Givt?

De app werkt als je telefoon voldoet aan de volgende systeemversie:
– iOS: Vanaf versie 7 (vanaf iPhone 4S)
– Android: Vanaf versie 4.4

Gebruik je een Windows Phone? Die ondersteunen we helaas niet.

Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt en dat bluetooth ingeschakeld is.
Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Hoe geef ik met Givt?

Heel eenvoudig. Eenmaal geregistreerd bij Givt, hoef je alleen de app te openen, een bedrag te kiezen en vervolgens scan je een QR-code, beweeg je je telefoon langs een collectemiddel of selecteer je een doel uit een lijst. Kijk voor meer uitleg op deze pagina.

Hoe kan ik geven aan meerdere collectes?

Zijn er meerdere collectes in één dienst? Ook dan kan je geven in één vlotte beweging.

  • Door op de ‘Collecte toevoegen’-knop te drukken, kun je tot drie collectes activeren. Bij iedere collecte kun je een zelfgekozen bedrag invoeren.
  • Klik op de collecte die je wilt aanpassen en vul een bedrag in of maak gebruik van de voorkeursbedragen.
  • Het verwijderen van een collecte doe je door te drukken op het min-teken, rechts van het bedrag.
  • De verschillende collectedoelen worden onderscheiden door nummer 1, 2 of 3. Jouw kerk weet welk collectenummer overeenkomt met welk collectedoel.

Al bij de eerste collectezak of -mand waar je aan geeft, worden alle giften verstuurd. In het giften-overzicht kun je al je giften terugvinden.
Wil je toch een collecte overslaan? Laat dan die collecte open (€ 0,00) of verwijder deze door te drukken op het min-teken, rechts van het bedrag.

Waarom moet bluetooth ingeschakeld zijn tijdens het geven aan een collectemiddel?

Je telefoon pikt het bluetooth signaal op van de zender die in het collectemiddel zit.
Het gaat hierbij om een eenrichtingsverkeer en er hoeft dus geen verbinding te worden gemaakt, zoals je dat misschien gewend bent bij een bluetooth carkit of headset. Het is een veilige en makkelijke manier voor de telefoon om te weten welk collectemiddel het is. Op het moment dat de zender dichtbij is en het signaal door je telefoon wordt opgepikt, is je Givt gelukt.